Icakurirens knäck

70 stycken

 

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl sötmandel

Gör så här

  • Blanda allt utom mandeln i en tjockbottnad, stor kastrull. Koka drygt 30 minuter tills smeten blir seg. Prova genom att droppa en klick av smeten i en kopp med kallt vatten. Kan du forma smeten till en seg kula är knäcken färdig. Om inte, koka ett par minuter till.
  • Hacka under tiden mandeln. Rör ner den i den färdiga smeten. Fördela knäcksmeten i knäckformar. Låt knäcken stelna. Förvara den lufttätt med smörpapper mellan lagren.
  • Mikrad knäck:
  • Blanda allt utom mandeln i en stor skål med hög kant. Den bör rymma minst 2 liter och tåla den heta knäckmassan. Koka knäcken på hög effekt (650 W) i 5 minuter. Ta ut och låt den stå någon minut före omrörning. Fortsätt på lägre effekt (250-350 W), i ca 25 minuter. OBS! Tiden beror på ugnens effekt och i vilket kärl man lagar. Prova knäcken, blanda i mandeln och häll upp som i föregående beredning.
Detta är absolut det bästa receptet på knäck som jag testat, blir lika nöjd år efter år så detta recept rekommenderas. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback