Julkola

30 stycken.



Ingredienser

150 g smör
5 msk cacao
5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 ½ dl sirap
3 dl vispgrädde
3 msk honung i burk (ej flytande)


Gör så här

Smält smöret. 

Blanda alla andra ingredienser. 

Låt kolan koka på medelvärme, det ska hålla 125 grader, eller kulprovet, den ska småputtra, rör då och då under kokningen.

Gör under tiden i ordning formen som kolan ska vara i, en mindre långpanna,.

Jag brukar lägga ett bakplåtspapper i botten som jag smörjer sparsamt, häll i kolasmeten.

Den ska kallna i ca 2 timmar, när kolan är lagom bra, vänd upp och ner den på en skärbräda.

Om pappret fastnar, så smörj pappret med hett vatten, flera gånger, med en brödpensel, då lossnar det., häll i kolasmeten, den ska sedan skäras i lagom bitar.

Jag slåg in dessa i smörpapper :)
Dessa blev supergoda! 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback