Mariannetryffel

Mariannetryffel

30 stycken Mariannekarameller

250 gram mörk choklad (70%)

1 dl vispgrädde

200 gram vit choklad

Gör så här:

Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Var noggrann så att inga stora bitar blir kvar.

Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.

Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det jättesvårt att doppa dem i smält choklad.

Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.

Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

(recept från tasteline.com)

 

Jag gillar varken mörk choklad eller vit choklad sådär väldigt mycket men denna blandning tillsammans är helt underbar!

Kommentarer
Postat av: Kinn

Dom måste jag lätt prova!

2011-11-26 @ 15:41:32
URL: http://blogg.nailitumea.se/#home
Postat av: Kinn

Dom va smaskens!

2011-11-30 @ 13:54:45
URL: http://blogg.nailitumea.se/#home

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback