Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj

 

26 stycken Oreokakor

60 g smör el margarin

 

2 gelatinblad

1 vaniljstång

5 dl grädde

0,5 dl socker

225-250 gram hallon, färska el frysta

 

Gör så här:

Kör oreokakorna i en matberedare eller kavla sönder dem i en påse, det ska bli fina kaksmulor.

Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
Tryck ut blandningen i pajform, 24 cm i dm.  (Jag använde en springform som är 24 cm.)
Ställ formen kallt.

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga i minst 5 minuter.

 

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även ner vaniljstången.

Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i några minuter. Lyft ur vaniljstången.

Ta av kastrullen från plattan.

 

Om du använder frysta hallon (det gjorde jag) lägger du dem i en kastrull och värmer dem på svag värme tills de tinat och går att mosa. Lägg dem sedan i en sil och passera dem så mycket du kan, det ska bara vara frön kvar i silen. Hallonen ska blandas ner i grädden.

Om du använder färska hallon kan du mixa dem direkt med t ex en stavmixer till en puré. Rör sedan ner dem i grädden som vanligt.

 

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur vattnet. Lägg dem i gräddblandningen och rör om tills de smält.

 

Ta fram oreobotten ur kylen och häll på pannacottan ovanpå. Låt stå kallt i minst 3 timmar.

Dekorera med färska hallon.

 

recept och bild fr bliminjast.

Perfekt kaka gjorde denna till min födelsedag fäsch god och helt perfekt inte sådär mastig som en del kakor är.

toppbetyg från mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback