Devil's food chocolate cake

 

Devil's food chocolate cake

 

200 g smör
2 dl farinsocker

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1 st nypa salt
200 g mörk choklad

 

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt.

Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.

Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.

Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.

Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.

 

Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten, eller i två formar. Eller i en.

Tänk på att gräddningstiden ökar ju mer smet man har i formen, känn med en sticka så den inte är för kladdig, då behöver den några minuter till i ugnen. 

Om man gör i en form får man dela den i två bitar efteråt, men jag gjorde alltså i två formar så jag slapp dela den :) Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter om du har tre formar, jag bakade i två formar fast en i taget och det funkade bra, och då var varje form inne i cirka 25-30 minuter.

Tag ut och låt svalna. Gör chokladglasyren.

 

Triple chocolate-glasyr

 

3 dl vispgrädde
250 g vit, ljus och mörk choklad (eller valfri färg, bara det är 250 g)
1 tsk smör

1 dubbeljapp till fyllningen

Gör så här:

värm grädden och tag av den från värmen. (skall ej koka)

Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden. (låt stå kallt helst några timmar) och vispa sedan blandningen med elvisp till en fluffig smet. 

Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på hackad Japp.

För att nästa botten ska fästa bättre kan man ha på lite glasyr över jappen.

Lägg sedan på nästa botten (även denna upp och ned).

Upprepa proceduren om du har tre bottnar och täck topplagret med glasyr.

Bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.

Garnera ev med riven choklad, jag rev chokladen med en osthyvel så att det ser ut som chokladrullar på toppen.

 

TIPS!

Ställ bottnarna så att de inte står för kallt (annars sjunker de ihop)

Gör gärna glasyren innan du börjar med kakan så har du sparat en hel del tid.

 

En väldigt god kaka som fick mycket uppskattning. Denna kaka kommer att göras fler gånger, och räcker dessutom till väldigt många personer eftersom att den är ganska mastig.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: yasmine modell mamma och fru

ja det är super snyggt.
och det där såg väldsnd gott ut
allt bra ikväll?
kraaam

2012-07-12 @ 21:09:41
URL: http://www.yasminegill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback