Krispig müsli

Bild - Privat - burken finns att köpas på mias lustgård bl a.
 
 
3,5 dl havregryn
1 dl kokosflingor (mindre om man inte vill ha så mycket kokossmak)
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl havre- eller vetekli
1-1,5 dl Solroskärnor
Nötter och mandlar efter tycke och smak (ex. paranötter, valnötter och hasselnötter)
1dl vatten
1 dl honung
2 msk rapsolja
Torkade frukter och bär efter tycke och smak 
- Torkade aprikoser 
- Torkade gojibär
- Russin
- Torkade tranbär
Man kan även smaksätta müslin med kanel om så önskas
 
Jag hade inte i någon torkad frukt, den blev ändå underbart god. 
 
ör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda havregryn, kokosflingor, linfrö, havrekli och solroskärnor i en skål. 
Hacka mandel/nötter grovt och blanda i flingblandningen.
Häll vatten, honung och olja i en burk och rör om ordentligt. 
Häll honungsvattnet över flingblandningen och blanda noga. 
Låt stå 15 min.
Bred ut blandningen i en långpanna. 
Rosta mitt i ugnen ca 40 min. Ta ut och rör om i blandningen var 10:e minut tills allt är torrt. (akta så att de inte bränns (de har väldigt enkelt att brännas i kanterna.) 
Låt svalna.
Skär aprikoser i mindre bitar. 
Blanda i aprikoseroch annan torkad frukt och bär när flingblandningen svalnat. 
Förvara i lufttät burk.
Njut till fil eller yohurt!
Mums!
 
TIPS - Jag slängde i grovhackad 70 procentig choklad efter att blandningen hade svalnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback